fbpx

Plankgrillade kycklingvingar med het wingssås

by • maj 12, 2013 • PlankgrillningComments (0)9275


Kycklingvingar är det perfekta som snacks eller förrätt.

Så här i hockeytider är det perfekt att göra ett gäng och bjuda hem grabbarna till matchen.
Näst efter ribs så är detta mina absolut favorit av plockmat.

I detta receptet grillas dom på cederplanka för att få lite fin röksmak.
Har du ingen planka går det bra att grilla dessa som vanligt.

 

Du behöver:

  • 2 kg kycklingvingar.
  • 2 burkar öl
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl chilisås
  • 2 droppar blair´s megadeath sås, eller annan riktigt stark sås
  • 1 dl valfri bbq-sås

Till rubben

  • 2,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl flingsalt
  • 3 msk. nymald svartpeppar
  • 2 msk mald vitpeppar
  • 2 msk. senapsfrö
  • 2 msk. krossade korianderfrön
  • 2 msk vitlökspulver
  • 2 msk lökpulver
  • 2 msk. krossade rosépepparfrön
  • 1 msk Chiliflakes
  • 1 msk. dillfrön

 

  • Lägg kycklingvingarna i en stor skål och häll över ölen.
  • Låt stå minst 6 h, gärna över natten.
  • Blanda ihop rubbenTorka av kycklingvingarna och förbered grillen till medium värme.
  • Rubba vingarna med rubben

 

  • Placera kycklingvingarna jämt på plankan.
  • Lägg på grillen och stäng locket.
  • Dom behöver ca 30 minuters tillagningstid.

Under tiden, blanda ihop florsocker, chilisås, blair´s mega death sås, och bbqsåsen.

Ställ fram som wingsås, slå upp en kall öl och njut av dina wings.

(Visited 3 544 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *