Kycklingvingar är det perfekta som snacks eller förrätt.
Så här i hockeytider är det perfekt att göra ett gäng och bjuda hem grabbarna till matchen.
Näst efter ribs så är detta mina absolut favorit av plockmat.
I detta receptet grillas dom på cederplanka för att få lite fin röksmak.
Har du ingen planka går det bra att grilla dessa som vanligt.
Du behöver:
- 2 kg kycklingvingar.
- 2 burkar öl
- 1 dl florsocker
- 1 dl chilisås
- 2 droppar blair´s megadeath sås, eller annan riktigt stark sås
- 1 dl valfri bbq-sås
Till rubben
- 2,5 dl farinsocker
- 0,5 dl flingsalt
- 3 msk. nymald svartpeppar
- 2 msk mald vitpeppar
- 2 msk. senapsfrö
- 2 msk. krossade korianderfrön
- 2 msk vitlökspulver
- 2 msk lökpulver
- 2 msk. krossade rosépepparfrön
- 1 msk Chiliflakes
- 1 msk. dillfrön
- Lägg kycklingvingarna i en stor skål och häll över ölen.
- Låt stå minst 6 h, gärna över natten.
- Blanda ihop rubbenTorka av kycklingvingarna och förbered grillen till medium värme.
- Rubba vingarna med rubben
- Placera kycklingvingarna jämt på plankan.
- Lägg på grillen och stäng locket.
- Dom behöver ca 30 minuters tillagningstid.
Under tiden, blanda ihop florsocker, chilisås, blair´s mega death sås, och bbqsåsen.
Ställ fram som wingsås, slå upp en kall öl och njut av dina wings.
Kanske gillar du också:
Lite nya Prylar i min ägo Next Post:
Helgrillad vitlök