Plankgrillade Cognacspersikor

by • • Dessert, Nyår, PlankgrillningComments (1)2562


Plankgrillade Cognacspersikor

Härlig vuxen dessert med lätt röksmak.

 

plankadepersikor

Du behöver:

  • 2 msk Honung
  • 2 msk Konjak
  • Juice från en apelsin
  • 1 msk Citronjuice
  • ¼ tsk Kanel
  • ¼ tsk Riven muskot.
  • 8 persikohalvor utan skal och kärna
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 3 msk Honung
  • Citronmeliss till garnering

Gör så här:

  • Blötlägg cederplankan i minst 12 timmar före användning.
  • Blanda alla ingredienser utom persikorna, créme fraichen, honungen och mandelflarnen.
  • Lägg persikorna i en form och häll över marinaden.
  • Låt marinera i minst 1 timme
  • Placera persikorna på den blötlagda plankan med kärnhusen uppåt.Grilla i 15-20 min tills ytan är
    karamelliserad
  • Under tiden blanda ihop créme fraiche och 2 msk honung i en skål.
  • Vid servering fyller du kärnhuset med blandningen, ringla över lite honung över och toppa med en kvist
    citronmeliss.
(Visited 423 times, 1 visits today)

Pin It

One Response to Plankgrillade Cognacspersikor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *