Plankgrillade Cognacspersikor
Härlig vuxen dessert med lätt röksmak.
Du behöver:
- 2 msk Honung
- 2 msk Konjak
- Juice från en apelsin
- 1 msk Citronjuice
- ¼ tsk Kanel
- ¼ tsk Riven muskot.
- 8 persikohalvor utan skal och kärna
- 2 dl Creme Fraiche
- 3 msk Honung
- Citronmeliss till garnering
Gör så här:
- Blötlägg cederplankan i minst 12 timmar före användning.
- Blanda alla ingredienser utom persikorna, créme fraichen, honungen och mandelflarnen.
- Lägg persikorna i en form och häll över marinaden.
- Låt marinera i minst 1 timme
- Placera persikorna på den blötlagda plankan med kärnhusen uppåt.Grilla i 15-20 min tills ytan är
karamelliserad - Under tiden blanda ihop créme fraiche och 2 msk honung i en skål.
- Vid servering fyller du kärnhuset med blandningen, ringla över lite honung över och toppa med en kvist
citronmeliss.
Kanske gillar du också:
Plankgrillad Fläskfilé med curryrub Next Post:
Inlagd Jalapeno
[…] TILL RECEPTET […]