fbpx

Örtfylld lammbog på röken

by • mars 27, 2013 • Kött, Lamm, Low & Slow, Nyår, RökComments (1)8572



Örtfylld lammbog på röken

Påsken är oftast det officiella startskottet på grillsäsongen.
Nu är det fortfarande kallt och snö förväntas till helgen, men inget att bry sig om.

Grillen ska tändas oavsett väder.

Vad passar då på grillen till påsk?

Lamm så klart.
Självklart med lite rök.

Till detta recept behöver du

  • 1 lammstek (urbenad)
  • 1 knippa slätbladig persilja
  • några kvistar rosmarin och salvia
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk Olivolja
  • Rökflis (ek och pecan)

Det går bra att använda andra träslag med, väl din favorit.

 

Gör så här:

Blanda ihop alla kryddor samt vitlöken tillsammans med olivoljan och mixa med en handmixer.

fyll lambogen med blandningen.
Salta och peppra.

rulla ihop och bind upp med steksnöre.

Denna rätt görs med fördel på en rök, men det går lika bra på en klotgrill eller gasolgrill.
Tänk bara på att temeperaturen ska vara låg.
Bäst blir det om du ligger någonstans mellan 100-125 grader.

Grilla Low & Slow tills köttet når en innertemperatur på 70 grader.

 

 

 

©Björn Mineur

(Visited 3 222 times, 1 visits today)
Pin It

One Response to Örtfylld lammbog på röken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *