Honungs och Chiliglazerad melon med serrano

by • maj 2, 2014 • Apetizers, Grilltillbehör, Nyår, ÖvrigtComments (0)2601


Visst är det härligt när man kommer till en riktigt välfylld grillbuffé.
massor av små enkla rätter, inte helt olikt ett tapasbord.

men ibland kan det vara svårt att finna inspirationen till vad man egentligen ska ha på sin grillbuffe.

Det finns massa superenkla små rätter som förhöjer smakupplevelsen på en gillbuffe.

Här grillar jag honungsglazerad med en liten touch av chili.

Du behöver:

  • 1 honungsmelon eller cantaloupemelon
  • honung
  • chililpulver
  • Serranoskinka (eller din favorit)

 

Gör så här:

  • Gör i ordning din grill för direkt hög värme
  • Skiva melonen i klyftor
  • pensla på ett tunt lager honung
  • strö över lite chilipulver (här bestämmer du själv styrka, men min uppfattning är att det ska finnas en liten hint av hetta, inte mer)
  • Grilla någon minut på varje sida, så att melonen får färg.
  • Plocka av och låt svalna.
  • linda in bitarna i skinka
  • Grilla snabbt igen över hög direkt värme.
  • Lägg upp och servera.
  • Detta funkar både varmt och kallt.
(Visited 713 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *