fbpx

Grillad Ananas med Honung och Chili

by • augusti 15, 2016 • Dessert, ReceptComments (0)17244


Grillad ananas är en perfekt avslutning när du ätit en rejäl grillbuffé.
Receptet går fort att göra och kräver ganska kort tid på grillen och brukar gå fint att göra på efterglöden.

Här ger vi rätten lite sting genom att finhacka Chili i glazen där det heta bryter av mot det söta.

Du behöver:

  • 1 hel Ananas
  • Flytande honung
  • 1 limefrukt
  • 1 röd chili

 

Gör så här:

  • Skala ananasen 
  • Skär den i klyftor
  • Hacka en halv chilifrukt fint
  • Häll flytande honung i en skål
  • Pressa i halva limefrukten
  • Lägg i den hackade chilifrukten
  • Grilla över direkt värme tills ananasen fått lite färg.Flytta sedan över till indirekt värme en liten stund.
  • Pensla på med honungsblandningen och låt ligga en liten stund
  • Servera med en kula vaniljglass

 

 

 

(Visited 14 568 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *