Detta är ett klassiskt BBQ-tillbehör från den Amerikanska södern.
Supergott till dom flesta grillrätter som ett sidotillbehör.
Vill du få lite mer djup smak använder du egengrillad färsk majs istället för burkmajs.
Du behöver:
- 3 burkar majs
- 3 dl vispgrädde
- 2 vitlöksklyftor
- 1 chilipeppar
- 1 tsk salt
- Saften av en halv lime
- 1 krm Svartpeppar
- smör
Gör så här:
- Hacka chilin och pressa vitlöken.
- Fräs snabbt i lite smör i en kastrull.
- Tillsätt majs och grädde
- Låt sjuda i ca 10 minuter
- Mixa sedan hälften av blandningen med stavmixer.
Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt, peppar och limesaft. - Servera som side till valfri grillrätt.
Kanske gillar du också:
Rökt Whisky-Kalkon Next Post:
Helgrillad Gris Myron Mixon-Style
Serveras kall eller varm?
Denna passar bäst att servera lite ljummen.
Är det stora eller sånna små som man kan köpa i trepack med majskorn? Tack för en trevlig sida!
Hej! TAck för dina fina ord. Här använder du stora majskorn på burk, eller kornen från grillade majskolvar