HBTburgaren är ett bidrag av Johan ” Hallstahammar” Lindberg
Johan är en 40-årig brukspojk som brinner för BBQ och särskilt hamburgare. Familj med 3 barn och fru och en massa vänner som gärna kommer och smakar på det jag lägger på gallret.
Recept:
Färsen består av 70% högrev, 20% oxbringa och 10% nöttalg,
allt malt två gånger som för hand utan hamburgerpress formas till en lös och luftig ’biff’ på 150g.
Kryddas endast med salt och nymalen svartpeppar.
Salt innan burgaren läggs på gallret och peppar efter burgaren är färdiggrillad.
Brödet är Brooklyn från Korvbrödsbagarn som strykes med klarifierat smör innan de rostas lätt och snabbt.
Vanlig hamburgerdressing i botten och ovanpå det ett blad romansallad som sköljts i iskallt vatten för extra krispighet.
Två ganska tunna tomatskivor följer därefter innan det är dags för själva köttet att komma på plats.
Osten är en vällagrad cheddar som fått gå med burgaren på gallret sista minuten.
Dags för den picklade rödlöken som tillagats efter 3-2-1principen, 3delar vatten, 2delar strösocker och 1del ättika och även nymald svartpeppar.
Hela skapelsen kröns av en tomatdressing från Karintorps förädling innan vi lägger ’locket på’ och bara blundar och njuter av tystnaden som uppstår.
Jag bjöd 49st gäster i går och när tystnaden talar sitt tydliga språk behöver man inte tillägga något mer.
Väl mätt/Johan’ Hallstahammar ’Lindberg
Kanske gillar du också:
The One Next Post:
Jägarburgare med kantareller och lingondressing med pepparrot