Grillad Pak Choi

by • mars 30, 2018 • Grilltillbehör, Grönsaker, Recept, Vegetariskt & grönsakerComments (0)3024


Grillad Pak Choi är ett riktigt trevligt fräscht tillbehör till de flesta grillrätter.
Pak choi är släkt med kinakål som ofta ingår i asiatisk matlagning och är god både varm och kall.
Du hittar den i välsorterade grönsaksdiskar.
Här smaksätter jag den med lite chiliflakes och citronzest innan den grillas snabbt på ett hett galler.

Du behöver:

  • Pak Choi
  • Olivolja
  • Chiliflakes
  • 1 citron
  • Salt

Gör så här:

  • Dela kålhuvudet på mitten.
  • Riv skalet på citronen
  • Slå över en skvätt olivolja och salta lite.
  • Blanda ihop olivolja, chiliflakes och citronskal till en typ av pasta
  • Gör i ordningen grillen enligt 50/50 metoden och ca 200-250 grader
  • Grilla din Pak choi med snittsidan nedåt några minuter
  • Låt sedan gå över på indirekt värme en stund.
  • Plocka av och pensla med chili och citronpastan precis innan servering.

 

(Visited 564 times, 4 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *