Grillad Pak Choi är ett riktigt trevligt fräscht tillbehör till de flesta grillrätter.
Pak choi är släkt med kinakål som ofta ingår i asiatisk matlagning och är god både varm och kall.
Du hittar den i välsorterade grönsaksdiskar.
Här smaksätter jag den med lite chiliflakes och citronzest innan den grillas snabbt på ett hett galler.
Du behöver:
- Pak Choi
- Olivolja
- Chiliflakes
- 1 citron
- Salt
Gör så här:
- Dela kålhuvudet på mitten.
- Riv skalet på citronen
- Slå över en skvätt olivolja och salta lite.
- Blanda ihop olivolja, chiliflakes och citronskal till en typ av pasta
- Gör i ordningen grillen enligt 50/50 metoden och ca 200-250 grader
- Grilla din Pak choi med snittsidan nedåt några minuter
- Låt sedan gå över på indirekt värme en stund.
- Plocka av och pensla med chili och citronpastan precis innan servering.
Kanske gillar du också:
Sliced Pork Sandwich Next Post:
Sriracha Mayo Corn