Grillad majs är något som dom flesta gör någon gång.
Tyvärr är det alldeles för vanligt med dom sladdriga färdigkokta vakuumförpackade varianterna.
Jag försöker alltid använda färsk majs, det är stor skillnad i smak och konsistens.
Här piffar vi till dom lite med en het majomix.
Du behöver:
- 4 färska majskolvar med blasten kvar
- 2 msk rapsolja
- 1 dl Majonäs
- 2 msk Srirachasås
- Finriven parmesanost
- 2 msk färskpressad limejuice
- 1 tsk chilipulver
- 3 msk hackad Koriander
Gör så här:
- Skala majsen, men låt fästet sitta kvar för att ha något att hålla i när du äter.
- Gör i ordning grillen för medelhög värme och 50/50-metoden
- Gnid in majskolvarna med olivolja
- Grilla över direkt värme tills dom får fin yta och ränder.
- Låt gå klart på den svala zonen
- Under tiden blanda ihop majonä, Srirachasås, limejuice och chilipulver
- Pensla på majomixen på majskolvarna, strö över riven parmesan och hackad koriander.
- Servera
Kanske gillar du också:
Grillad Pak Choi Next Post:
Rökt Chokladmousse