En riktigt fräsch grillad sallad som passar till lite tyngre fetare kött eller fiskrätter.
Här grillas en del av grönsakerna innan dom åker i salladen för lite mer smak.
Du behöver:
- 1 paprika
- 2 rödlökar
- 1 zucchini
- 1 halloumiost (200 g)
- 125 g frysta, tinade sojabönor
- 3 dl hackade örter t ex basilika, mynta, koriander
Vinägrett:
- 2 lime, saft
- 1 msk olivolja
- 2 tsk sesamolja
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk flingsalt
Gör så här:
- Blanda alla ingredienser till vinägretten.
- Skär paprikan i stora bitar och dela lökarna på mitten.
- Skär zucchinin i skivor.
- Grilla alla grönsaker och halloumin över direkt värme tills de fått fin grillyta.
- Vänd ner grönsakerna varma i vinägretten och låt gärna dra en stund.
- Blanda med sojabönor, halloumi och färska örter.
Kanske gillar du också:
Black Garlic Sticky Chicken Next Post:
Kobideh kebab på spett