Hej alla BBQ lovers Anders Lejonbjörn här igen.
I dag tänkte jag bjuda er på några svalkande recept på Sorbet & Glassdrinkar så här inför sommarens BBQ fester.
Kanske inte så konstigt med tanke på mitt arbete på Lejonet & Björnen.
Jag har tagit fram tre härliga drinkar till er i dag, den första är en Italiensk Proseccodrink som heter Sqroppino, följt av en Hallonsorbet drink med rom och till sist en drink med Vanilj och Cognac.
Sqroppinon passar utmärkt som en välkomst drink eller som en starter, samma med Hallonsorbet drinken. Vanilj med Cognac passar utmärkt efter middagen gärna tillsammans med en god liten bit chokladkaka.
Sqroppino
Detta behövs till 4st glas:
- 1st Flaska Prosecco den jag använde heter La Robinia, Finns på Systembolaget och kostar 99kr. En torr men fortfarande väldigt fruktig i tonen.
- 1st ½l Citronsorbet. Sorbeten skall vara av högsta kvalité så den smälter ut bra i drinken.
- Vodka.
Gör så här:
- Tag fram ett lämpligt glas, jag använde Martiniglas.
- Ta fram din sorbet i god tid och tina den i kylen minst i 30 minuter den skall fortfarande vara hanterbar men mycket mjuk.
- Skopa en kula sorbet i varje glas.
- Häll på ½ tsk vodka i varje glas.
- Fyll på med Proseccon när du serverarut dina drinkar, det mesta utav sorbeten skall vara smält vid servering.
Hallonsorbet Drink
Detta behöver du till 4st glas:
- En bra och kraftig mixer eller milkshake blandare.
- 1 liter av den bästa Hallonsorbeten du kan hitta i butiken.
- 1 dl mörk rom. Jag använde Havana Club 7åriga.
- 1 tsk citronjuice.
Gör så här:
- Ställ Hallonsorbeten i kylen minst i 30 minuter den skall vara mjuk men inte smält.
- Skrapa ur sorbeten ner i mixern och häll på romen och citronjuicen.
- Nu skall du inte mixa sönder den utan du vill fortfarande ha en krämig konsistens kvar.
- Det är lätt att köra för länge och få en rinnig sås, det vill du inte.
- Häll upp den i lämpliga serverings glas.
Vaniljglass drink
Detta behöver du till 4st glas:
- 1 liter Vaniljglass. Det är samma här ju högre kvalité desto bättre blir drinken.
- 1 dl Cognac
- 2 tsk vodka
Gör så här:
- Ställ Vaniljglassen i kylen minst i 30 minuter den skall vara mjuk men inte smält.
- Skrapa ur glassen ner i mixern och häll på Cognacen och Vodkan.
- Du skall häller inte här mixa sönder den utan du vill fortfarande ha den krämiga konsistensen kvar.
- Häll upp den i lämpliga serverings glas.
Hoppas att du kommer njuta av solen med en god drink i handen de kommande sommardagarna som väntar oss.
Om ni är intresserade utav Lejonet & Björnens sortiment och var ni kan handla produkterna så gå gärna in på
lejonetochbjornen.se eller på Lejonet & Björnens Facebook sida.
Ha det så bra så länge och grilla mycket och väl.
Hälsningar från Glassmästarn Anders Lejonbjörn
Kanske gillar du också:
Undersökning: Svenskarna tar gärna en drink vid grillen Next Post:
Rökt Brieost