Fläsklägg Low & Slow

by • augusti 22, 2013 • Gris, Kött, Low & SlowComments (1)5225

Fläsklägg Low & Slow

Har ni provat grilla fläsklägg någon gång?

Dom flesta tycker mest det ser äckligt ut i köttdisken när dom ligger där, men jag kan lova er att rätt tillagad så kan det vara något av det bästa köttet ni någonsin ätit.
Dessutom är det även oförskämt billigt.

Det viktiga med just lägg är att dom får grillas väldigt långsamt och länge.

Här har jag väldigt enkelt bara rubbad det ena med Cowtown The Squeel Hog Rub och den andra med Chef Pauls BBQ-Magic, snittat svålen lite samt rökt med pecanchunks.

2012-08-23 16.03.18 2012-08-22 19.34.29 2012-08-22 23.23.46 2012-08-22 23.32.25
Det viktiga här är att helst inte gå över 100 grader.
Jag brukar köra dem till en innertemperatur på ca 90 grader.
Det tar sin lilla tid, men vill du skynda på det lite så linda in i folie vid ca 70 grader.

 

Svårare än så är det inte.
När dom är klara så faller köttet lätt av benen och jag brukar riva isär det lite som pulled pork

 

(Visited 2 040 times, 2 visits today)

Pin It

One Response to Fläsklägg Low & Slow

  1. […] TILL RECEPTET […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *