Fläsklägg Low & Slow
Har ni provat grilla fläsklägg någon gång?
Dom flesta tycker mest det ser äckligt ut i köttdisken när dom ligger där, men jag kan lova er att rätt tillagad så kan det vara något av det bästa köttet ni någonsin ätit.
Dessutom är det även oförskämt billigt.
Det viktiga med just lägg är att dom får grillas väldigt långsamt och länge.
Här har jag väldigt enkelt bara rubbad det ena med Cowtown The Squeel Hog Rub och den andra med Chef Pauls BBQ-Magic, snittat svålen lite samt rökt med pecanchunks.
Det viktiga här är att helst inte gå över 100 grader.
Jag brukar köra dem till en innertemperatur på ca 90 grader.
Det tar sin lilla tid, men vill du skynda på det lite så linda in i folie vid ca 70 grader.
Svårare än så är det inte.
När dom är klara så faller köttet lätt av benen och jag brukar riva isär det lite som pulled pork
Kanske gillar du också:
Lite Chiliskörd Next Post:
Jamaican Jerk Rumcan chicken
[…] TILL RECEPTET […]