Fläskkotlett kan tyckas tråkigt ibland.
Men tillagad på rätt sått så är det fantastiskt gott.
Här låter vi den marinera i Bishops fingers och Captain Morgan Spiced rum, tillsammans med utvalda kryddor i minst ett dygn.
Sedan får dom gå ganska snabbt på grillen.
Just marinering i sprit och öl är väldigt tacksamt för köttet, då dom mörar lite och ger mycket smak.
Här har jag fått tag på fantastiska kronkotletter från Svensk Rapsgris med benet kvar vilket gör att det ser riktigt trevligt ut.
Du behöver:
- Kronkotletter (eller vanliga fläskkotletter)
- 1 Bishop Fingers Ale
- 0,5 dl Captain Morgan Spiced Rum
- 3 klyftor krossad vitlök
- 1 kanelstång
- 2 hackade chilifrukter
- Några kvistar färsk timjan
- 3 msk salt utan jod
- Lite nymalen svartpeppar
- 1 msk gurkmeja (för lite trevlig färg)
Gör så här:
- Blanda ihop allt till marinaden/brinen
- Lägg i fläskkotletterna och låt ligga ett dygn
- Plocka ur dom och salta och peppra innan grillning.
- Gör i ordning grillen enligt 50/50-metoden
- Se till att ha ganska hög värme.
- Grilla direkt några minuter på varje sida tills kotletterna fått fin färg.
- Lägg sedan över på indirekt värme och låt gå klart där.
- Här är det en fördel att använda termometer för att inte få dom torra och trista.
- När kotletterna nått en innertemperatur på 65 grader så plocka av dom.
- Låt dom vila en stund i folie innan servering
- Servera tillsammans med valfria tillbehör.
Kanske gillar du också:
Doinks Next Post:
Smirnoff Smash Flank steak