Nästa bidrag kommer från Oscar Hammarsjö från Blekinge. Så här skriver Oscar om sin Hot Dog. Korv har ett oförtjänt dåligt rykte så därför tillverkar jag den själv av bästa möjliga råvaror och utan onödiga tillsatser. En nordisk hotdog är för mig en korv tillverkad av skogens råvaror. Den ståtliga älgen får smak av vilda kryddor och ackompanjeras av skogens guld, kantarell, och syrligt lingon.
Korven (12-15st):
- 1kg älgkött
- 300g grisspäck
- 150g kallt vatten
Kryddblandning:
- 2msk svartpeppar
- 2msk lökpulver
- 1msk mortlat enbär
- 1msk koriander
- 1/2msk rosmarin
- 1/2msk salvia
- 1/2msk paprikapulver
- 1tsk timjan
- 1tsk vitlökspulver
Till den angivna köttmängden har jag använt 20g av kryddblandningen
- 25g havssalt
- 15g torkad kantarell
- Svinfjälster
Gör så här:
Mal älgkött och späck på fin hålskiva. Blanda sen väl ihop tillsammans med salt, kryddblandning, kantarell och vatten. Låt smeten vila i kylskåp.
Stoppa smeten i fjälster och snurra till lagom långa korvar.
Låt vila och rök gärna korven med äppleträ innan den grillas eller steks.
Lingonchutney:
- 1 schalottenlök
- 3dl lingon
- 1tsk malen ingefära
- 1dl socker
- 1 chili (typ spansk peppar)
- 1/2dl balsamvinäger
- 1msk honung
- olja
Gör så här:
Finhacka löken. Fräs löken i lite olja tillsammans med ingefära tills den mjuknat. Tillsätt lingon, socker, chili och balsamvinäger. Koka ihop till ganska fast konsistens ca 30 minuter. Smaka av med honung.
Servera tillsammans med smörfräst kantarell, knapergrillat bacon och lingonchutney.
Jag är Oscar Hammarström och bosatt i Blekinge. Jobbar som Brandman och mat är mitt stora fritidsintresse. Korv har ett oförtjänt dåligt rykte så därför tillverkar jag den själv av bästa möjliga råvaror och utan onödiga tillsatser.
Hoppas korven tilltalar!
Detta är ett bidrag till tävlingen Nordic Hot Dog Championship som hålls av BBQLovers.se på uppdrag av Brooklyn Brewery och Honestcooking.com. Mer info om tävlingen finns här: Nordic Hot Dog Championship Vill du själv tävla: Skicka in ditt bidrag
(Visited 2 174 times, 1 visits today)
Chefredaktör för BBQLovers.se med ett brinnande intresse för grillning och BBQ. Arbetar som demonstratör för Weber samt grilla så fort tillfälle ges.