Detta bidrag kommer från Anna-Karin Wallgren
Så här skriver Anna-Karin om sin Hot Dog:
Jag är en kvinna som uppskattar rena smaker med viss hetta.
Denna korv har en sötstark framtoning med en smak som ligger kvar en stund i munnen.
Tillsammans med det syrliga vitkålsstrimmlet och ett rejält korvbröd, är det mat som mättar länge.
Du behöver:
- Svinfjälster
- Högrev 250 gram
- Fläskkarre 250 gram
- Ister 200 gram
- Rimmat fläsk 300 gram
- Vitpeppar (malen) 1 tsk
- Colemans senapspulver 1 msk
- Koriander 1 tsk
- Chilipulver 2 tsk
- Salt 2 tsk
- Tranbär torkade 200 gram
- Chipotlepasta (Santa Maria) 1,5 msk
- Honung, flytande 1 msk
Gör så här:
1. Mal köttet 1 ggr med 6mm skiva.
2. Strö över de torra kryddorna
3. Mal köttet + kryddorna ytterligare en gång med 6mm skiva.
4. Ringla över honungen och smäll dit chipotlepastan, tillsätt grovhackade torkade tranbär.
blanda väl. (om de torkade tranbären är hårda kan dessa behövas läggas i vatten någon
timme innan användning)
5. Stek ett smakprov och …. Justera kryddningen om det behövs.
6. Fyll svinfjälster. Nu ska korvarna stå på tork i kyl en stund. Gärna över natten.
7. Rök korvarna med 50/50 äppel + hickory i ca 2-3 timmar ca 70 -100 grader.
8. Låt mogna i kyl över natt innan de grillas.
Vitkålsstrimmel
Du behöver:
- Finstrimlad vitkål 2 dl
- Finskuren röd paprika 0,5 dl
- Vitlök 1 klyfta
- Rapsolja 1 tsk
- Flytande honung 1 tsk
- Äppelcidervinäger 1 tsk
- Salt och peppar
Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekpanna, pressa över vitlöken och låt gå i 30 sekunder. I med vitkål och
paprika. Låt gå på medeltemp o 2 minuter, ringla över honung, krydda. Rör runt hela tiden och tillsätt
vinägern som får koka in. Smaka av.
Vid ihopmonteringen användes ett rätt så stort korvbröd, smeta majonnäs på insidan, lägg på lite
av kålstrimmlet, lägg dit korven och avsluta med mer kålstrimmel….kläm ihop och käka.
Kanske gillar du också:
En norrländsk hot dog med samiska inslag. Next Post:
Västerbotten Cheese Dog