fbpx

Åbyböjen

by • augusti 18, 2014 • Hot DogComments (0)5684


Detta bidrag är inskickat av Annelie Persson-Dalberg

Hej lite snabbt nedskriven presentation om en korv vi tillverkar som kanske skulle passa.

Jag vill äta den grillad med egentillverkad senap och surkål.

Men den fungerar även som kokt i bröd och senap.

I Lund har de sin knake. Men nu har Klippan också fått sin egen korv. Åbyböjen heter den.

– Det är dubbeltydigt. Dels att korvar är böjda och dels att Åby betyder en ort som ligger vid åns böjning,

Korven består av gris- och oxkött, senapsfrö, färsk pepparrot och rödbetor, som ger korven en lätt rödaktig färg. Målet var att göra en Klippankorv och med alla råvarorna från bygden. Skillnaden mot Bjerhus andra korvar är att det i dem ofta finns någon krydda, som till exempel chilipeppar, som kommer lång bort i från.

– Vi vill löpa linan fullt ut när det gäller det närproducerade,

Detta är ett bidrag till tävlingen Nordic Hot Dog Championship som hålls av  BBQLovers.se på uppdrag av Brooklyn Brewery och Honestcooking.com. Mer info om tävlingen finns här: Nordic Hot Dog Championship Vill du själv tävla: Skicka in ditt bidrag

(Visited 1 436 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *