Detta är ett enkelt riktigt gott BBQrecept.
Här får kalkonlåret ligga i whiskybrine i minst ett dygn.
Dessutom smaksätts den rök från whiskyflis.
Det är viktigt att filén får ligga och dra sig ordentligt i whiskybrinen så den drar åt sig mycket av smaken.
Du behöver:
- 1 urbenad kalkonlårfilé
- Whiskyökflis (eller din favoritflis)
- Pesto
- Fetaost
- Salt och peppar
Till Brinen:
- o 1,5 dl whisky (gärna burbon)
- o 1,5 dl vatten
- o 3/4 dl brunt socker
- o 1 dl grovt salt
- o 1/2 tsk chiliflakes
- o Några isbitar
Gör så här:
- Blanda ihop allt utom isbitarna i en kastrull och värm på mediumvärme.
- Rör tills saltet och sockret löst upp sig.
- Ta av från plattan och lägg i isbitarna så den svalnar fort.
- När lagen svalnat helt lägger du i kalkonfilén
- Låt ligga i kyl ett helt dygn.
- Se till att hela filén är täckt av lagen.
På grilldagen:
- Lägg whiskyflisen i blöt.
- Skölj filén en stund under kallt vatten.
- Vik ut filén
- Blanda ihop fetaost och pesto till en smet.
- Bred ut på filén
- Rulla ihop och bind upp med steksnöre.
- Salta och peppra runt om.
- Gör i ordning grillen för low and slow och ca 100-125 grader.
- Släng på rökflisen och grilla indirekt tills du uppnått en innertemperatur på ca 73 grader.
- Om det slutar ryka under första timmen, fyll på med rökflis.
- Låt vila i folie minst 10 minuter.
- Servera sedan i tunna skivor.
Kanske gillar du också:
Chared Lemons Next Post:
Budweisers evil chicken