Tacojalapenos

by • augusti 3, 2017 • Apetizers, Chili, Grilltillbehör, Heta recept, ReceptComments (0)2187



Ännu en riktigt trevlig side som är ganska matig.
Men ett varningens finger.
Du kan inte bara äta en…du måste ha fler.
Perfekt att göra om du har överbliven tacofärs hemma.

Många av oss odlar Jalapenos hemma och detta är ett perfekt sätt att ta tillvara på skörden.
Vill du prova att odla egna så hittar du fröerna hos vår systersajt ChiliLovers.nu

Du behöver:

  • Ett gäng gröna Jalapenos
  • Nötfärs
  • Tacokrydda
  • Ett paket färskost
  • Bacon
  • Lagrad Cheddarost
  • Rökflis
  • Grillspett

Gör så här:

  • Gör i ordning din grill för indirekt värme och ca 125-150 grader
  • Halvera baconskivorna och tillaga dom så dom bli halvklara. (Dom ska ej vara krispiga)
  • Stek upp köttfärsen tillsammans med tacokryddan
  • Lägg upp i en skål och blanda i färskosten så det smälter samman.
  • Låt svalna
  • Halvera Jalapenosen och plocka bort fröerna.
  • Enklast gör du det genom att gröpa ur dem med en tesked
  • Fyll halvorna med färsblandningen
  • Skiva osten i tunna bitar och lägg på köttfärsen
  • Vira en skiva bacon runtom jalapenon och kör ett grillpett igenom som håller allt på plats.
  • Lägg på lite rökflis på glöden och grilla indirekt till osten smält och du fått krispig bacon.
  • Servera direkt från spettet som tillbehör till dina favoriträtter
(Visited 790 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *