En riktig Texaschili värmer riktigt gott i höstkylan.
Här röker vi högreven lätt innan den får gå i grytan och använder både Poblanos, Jalapenos, Rocotos och Habaneros. Detta för att få lite olika chilismaker på grytan.
Får du inte tag på dessa sorter så fungerar det utmärkt med jalapeno, Cayenne och Habanero som är lätta och få tag på.
En riktig chili bör gå lääänge på låg värme
Du behöver:
- Högrev (ca ett kilo)
- 2 paket bacon
- 1 röd paprika
- 2 gula lökar
- 1 burk chipotle i abodosås
- 3 Jalapenos
- 1 Poblano chili
- 3 Rocoto chili
- 1 Habanero (vill du ha en lite mildare gryta uteslut habaneron)
- 3 vitlöksklyftor
- 2 burkar krossade tomater
- 1 matsked chilipulver
- 1 matsked Spiskummin
- 1 matsked parprikapulver
- Svartpeppar
- Oxbuljong efter smak
- 2 st ljusa öl (Jag körde Pabst Blue ribbon, men välj din favorit)
- En kruka Koriander (Till serveringen)
Gör så här:
- Börja med att göra i ordning din grill eller smoker för low & slow (Gärna ca 80 grader)
- Tärna högreven i lagom stora bitar.
Plocka bort överflödigt hårt fett - Rök högrevsbitarna i ca 45 minuter (Ej obligatoriskt, men ger fin smak)
- Låt vila en stund och svalna
- strimla bacon och stek knaprigt
- spara baconfettet
- Fräs på kötten snabbt i baconfettet så köttet får lite yta
- Hacka alla grönsaker och pressa vitlöken
- Fräs dessa snabbt i resterande baconfett
- Lägg över allt i en gjutjärnsgryta
- Häll på ölen och slå i krossade tomater och alla kryddor
- Slå på lite av oxbuljongen tills du är nöjd med smaken.
- Låt stå och småputtra på låg värme länge
- Ju längre desto bättre. (Grytan på bilden har gått i 18 h)
- När du är nöjd med konstistensen på grytan så plocka av. Strö över lite hackad koriander och servera med nachochips eller bröd samt en klick Creme Fraische
Kanske gillar du också:
Fantastiska burgarrecept Next Post:
JUL PÅ BBQLOVERS.SE
Blir en fullständig uteslutning av koriandern, annars ser det bra ut!