Machonaise

by • juli 18, 2014 • Grilltillbehör, såsComments (0)2970

Detta är ett fantastiskt tillbehör till många grillrätter.
Många har aldrig slagit en egen majonäs och jag kan lova er att det är riktig klasskillnad mot dom färdigköpta i butiken.
Dessutom är det otroligt lätt.

Denna majonäs har rejält med sting. Jag använder dijonsenap på Lagrito´s Machosås gjord på Bhut jolokia, en av världens starkaste chili.

Du behöver:

  • En stavmixer
  • 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl matolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt, peppar
  • Lagrito´s Machosås (eller annan riktigt het sås)

Gör så här:

  • Se först och främst till att alla ingredienser är rumsvarma
  • Blanda ihop äggulan, dijonsenapen och vinägern med staxmixern
  • Tillsätt matoljan lite i taget, perfekt är att droppa ner under konstant omrörning.
  • När majonäsen fått bra konstistens så smaka av med Machossåsen (här väljer du själv styrka, jag gillar det hett)
  • Salta och peppra lite och servera
(Visited 907 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *