Detta är ett fantastiskt tillbehör till många grillrätter.
Många har aldrig slagit en egen majonäs och jag kan lova er att det är riktig klasskillnad mot dom färdigköpta i butiken.
Dessutom är det otroligt lätt.
Denna majonäs har rejält med sting. Jag använder dijonsenap på Lagrito´s Machosås gjord på Bhut jolokia, en av världens starkaste chili.
Du behöver:
- En stavmixer
- 1 äggula
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl matolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- salt, peppar
- Lagrito´s Machosås (eller annan riktigt het sås)
Gör så här:
- Se först och främst till att alla ingredienser är rumsvarma
- Blanda ihop äggulan, dijonsenapen och vinägern med staxmixern
- Tillsätt matoljan lite i taget, perfekt är att droppa ner under konstant omrörning.
- När majonäsen fått bra konstistens så smaka av med Machossåsen (här väljer du själv styrka, jag gillar det hett)
- Salta och peppra lite och servera
Kanske gillar du också:
Solsidan – Den perfekta presenten Next Post:
Beef short ribs med kaffekrust