Coleslaw är ett klassiskt tillbehör till grillat. Men fungerar utmärkt till även andra rätter.
Perfekt till pulled pork, ribs eller burgare.
Just denna coleslaw får jag alltid tonvis med beröm för när jag bjuder på den.
Därför döper jag den till Världens Bästa Coleslaw.
Du behöver:
- 1 vitkålshuvud
- 6 morötter
- 3 gröna äpplen
- 5 dl creme fraishe
- 2,5 dl majonäs
- 2 msk amerikansk senap (typ Plochman´s eller French´s. kolla utlandshörnan i din butik)
- Lökpulver
- Salt
- Peppar
- Några nypor hackad mynta
Gör så här:
- Börja med att strimla vitkålen
- Riv morötterna grovt
- Blanda ihop allt i en skål
- Koka upp ca en liter vatten
- Slå vattnet över kål och morotsblandningen.
- Låt stå ca 10 minuter
- Under tiden river du äpple
- Krama ur vätskan från dom rivna äpplena
- Häll ut kål och morotsblandningen i ett durkslag och låt svalna
- Blanda ihop creme fraishe, majonäs, senap, salt, peppar, lökpulver och mynta. (smaka av under tiden så du får rätt mängd)
- Blanda väl
- När kålen och morötterna svalnat så pressa ur så mycket vätska du kan.
- Blanda sedan ihop med ”såsen” du gjort. Blanda samtidigt i dom rivna äpplena.
- För bäst smak bör den sätta sig några timmar i kylskåp
- Servera till valfri grillrätt.
Kanske gillar du också:
16 Fantastiska korvrecept Next Post:
Flank med Jägersmör