Krusovice macho steak

by • maj 22, 2014 • Kött, Nöt, Nyår, ÖvrigtComments (1)5852


Flankstek, detta fantastiska grillkött.
Det är en ofta bortglömd styckningsdetalj som gör sig riktigt bra på grillen.
Här hottar jag upp den med Krusoviceöl, chili och lite kryddor så den blir riktigt het.
Vanligtvis gillar jag inte att marinera köttet, men i detta fallet passar det riktigt bra.
Här använder jag Lagritos Macho jolokiasås för att få rejält med bett i marinaden.

 

macho steak

Du behöver:

  • 1 bit flankstek
  • 1 flaska Krusoviceöl
  • 2 msk soja
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk worcestershiresås
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 msk brunt socker
  • 2 msk Lagritos Machosås (eller valfri Hot sauce)
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt

flankstek

Gör så här:

  • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
  • Rör ordentligt så salt och socker löser sig.
  • Skär några skåror i flanksteken innan du lägger den i marinaden
  • Marinera över natten.
  • Torka av marinaden
  • Gör i ordning din grill för direkt, riktigt het värme
  • Grilla direkt ca 3 min på varje sida, eller hur du själv vill ha den.
  • Vid 3 min på varje sida blir en normalstor flankstek medium rare.
  • Låt vila ca 10 min och servera sedan.
  • Skiva upp i små bitar och ser

 

(Visited 2 193 times, 1 visits today)

Pin It

One Response to Krusovice macho steak

  1. Anders Orvemo skriver:

    Ser fantastiskt ut, får bli helgens BBQ tillsammans med Tri Tip.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *