Gyros på Rotisserie

by • maj 13, 2016 • Gris, Kött, ReceptComments (0)15089


Gyros eller kebab är något som dom flesta uppskattar.
Har du ett rotisserie till din grill, kan du göra riktigt god egen gyros som slår den köpta med hästlängder.

Här kan du experimetera frisk med egna kryddor, eller om du vill sätta lite röksmak på dina gyros.

Du behöver:

1 bit benfri Karré

Kebabkrydda 

  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk oregano

Cajunkrydda

  • 1 msk lökpulver
  • 2 tsk vitpeppar
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano

Kebabdressing :

  • 1 st liten crème fraiche.
  • 1 matsked ketchup .
  • 1 matsked sweet chilisås .
  • 1 matsked cajunkrydda.

Vitlökssås :

  • 1 liten crème fraiche.
  • 1 matsked vinäger tex reims champagnevinäger.
  • 1 pressad vitlök .
  • 1 matsked honung .
  • 1 matsked olw vitlöksdip pulver .

Gör så här:

  • Skiva en benfri Fläskkarrè tunt.
  • Halvera sedan skivorna och rubba båda sidor av alla skivor rejält med kebabkrydda eller Cajunkrydda och salta.
  • Trä skivorna på ditt rotisseri spett.
  • Om önskas tryck in lite smör mellan några skivor så roterar köttet i fettet sedan.
  • Gör iordning grillen för indirekt grillning 175 – 200c .
  • Grilla tills karrèn är genomkörd i mitten,
  • använd två gafflar för att kontrollera mellan skivorna in till mitten.
  • När köttet är klart skär av strimlor från spettet med en kniv.
  • Servera med valfria grönsaker och orientaliskt bröd.

 

(Visited 10 476 times, 21 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *