Grillad Känguru.
Igår var det dags att prova kängurufiléerna jag skaffat.
Dessa rödvinsmarinerades under ca 1 dygn
Till detta gjordes smörstekta champinjoner och kantareller, samt BBQ-potatis.
Även majskolvar grillade direkt på glöden.
Rödvinsmarinaden bestod av:
- 1/2 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl rödvin
- 4 tsk finhackad färsk dragon eller torkad dragon (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
- 2 tsk finhackad färsk timjan eller torkad timjan (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
- 1 krossat lagerblad
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
Potatisen har jag bara penslat med olivolja, saltat och pepprat samt lite chiliflakes.
Majsen grillas med blasten på direkt i glöden.
Här ser du lite närmre hur jag gör med majsen.
Känguruköttet, grillade jag direkt, mycket hett.
Lät det bli medium rare.
Känguruköttet var helt ok.
Det påminde mycket om nöt, fast något mustigare smak.
Dock blev jag lite besviken att det var i bitar, hade förväntat mig hela filéer
Grillad känguru kommer jag definitivt äta igen.
Kanske gillar du också:
Mina Favoritrubs Next Post:
Majskolv grillad i glöden
[…] TILL RECEPTET […]