fbpx

Grillad Känguru

by • juli 29, 2013 • KöttComments (1)20414


Grillad Känguru.

 

Igår var det dags att prova kängurufiléerna jag skaffat.

Dessa rödvinsmarinerades under ca 1 dygn

 Till detta gjordes smörstekta champinjoner och kantareller, samt BBQ-potatis.

Även majskolvar grillade direkt på glöden.

 

grilladkänguru

Rödvinsmarinaden bestod av:

  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl rödvin
  • 4 tsk finhackad färsk dragon eller torkad dragon (4 tsk färsk motsvarar 2 tsk torkad)
  • 2 tsk finhackad färsk timjan eller torkad timjan (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1 krossat lagerblad
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar

 

Potatisen har jag bara penslat med olivolja, saltat och pepprat samt lite chiliflakes.

 

Majsen grillas med blasten på direkt i glöden.

Här ser du lite närmre hur jag gör med majsen.

 

Känguruköttet, grillade jag direkt, mycket hett.

Lät det bli medium rare.

Känguruköttet var helt ok.

Det påminde mycket om nöt, fast något mustigare smak.
Dock blev jag lite besviken att det var i bitar, hade förväntat mig hela filéer

Grillad känguru kommer jag definitivt äta igen.

(Visited 10 761 times, 1 visits today)
Pin It

One Response to Grillad Känguru

  1. Grillad Känguru skriver:

    […] TILL RECEPTET […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *