Så här beskriver Staffan sin Hot Dog:
Du behöver:
- 2200 g karré
- 3 msk salt (nitritsalt om du har)
- 1 mskflorsocker
- 1,5 msk vitpeppar, malen
- 1 tskmuskotnöt, malen
- 1 tskvitlökspulver
- 60g färsk gräslök, finhackad
- Frys in köttkvarnen. Gärna dagen innan.
- Tärna köttet – 2-3cm kuber
- Frys kuberna i 2 timmar utspridna på tex en bakplåt
- Strax innan steg 5, blanda torra kryddor i en skål och hacka gräslöken fint.
- Mal köttet med 6mm hålskiva
- Blanda färs med kryddor och gräslök ordentligt med händerna.
- Stoppa korven och snurra upp i ganska packade korvar med en längd på 15-17 cm
- Lägg de färdigstoppade korvarna i ett vattenbad som håller en temperatur på ca 80°C tills de har en innertemperatur på 73°C
- Kyl ner korvarna i kallt vatten
- Bör kolgrillas men är goda smörstekta också
- 1 dl rödvinsvinäger
- 1 dl socker
- 1 krm salt
- 1 rödbeta skivad
- 1 krm ättika
- 2 dl gula senapsfrön
- Koka upp alla ingredienser utom senapsfröna
- Sila bort rödbetorna och häll lagen över senapsfröna
- Låt stå i rumstemperatur i försluten behållare i 10 timmar
- 1dl vatten
- 1 rödbeta
- 35 g Colemans senapspulver
- 20 g vetemjöl
- 40 g socker
- 3 ml salt
- 4 ml ättika (24%)
- 40g inlagda och superfint hackad rödbeta
- 1 tsk rapsolja
- Koka upp vattnet med en skivad rödbeta och låt stå en stund och sila sen bort rödbetan
- Koka upp igen och tillsätt socker, salt, ättika, rödbeta och rapsolja.
- Blanda senapspulver och vetemjöl och blanda sedan noga med vätskeblandningen
- Tillsätt senapsfröna från steg 1.
- 2 dl potatismos
- 1,5 dl osaltat smör, mjukt
- 3 msk strösocker
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 2 dl skållad standardmjölk
- 12-14 dl vetemjöl special
- 1 paket torrjäst
- 1 dl potatisvatten
- Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet men spara 1 dl. Mosa potatisen och kyl till rumstemperatur.
- Lös jästen i det ljumma potatisvattnet.
- Blanda ihop potatismos, smör, ägg, socker, honung och salt. Rör runt tills blandat.
- Blanda jästblandningen med den ljumma mjölken. Rör runt tills blandat.
- Tillsätt jäst/mjölkblandningen till potatisblandningen. Rör runt tills blandat.
- Till mjöl, lite i taget, tills en mjuk deg uppstår.
- Placera degen i lätt oljad skål. Sätt degen är en något varmt ställe, täck och låt degen jäsa till dubbel storlek.
- Tryck till degen och forma till korvbröd/hamburgerbröd. Placera med 4cm mellanrum på bakplåtspapper på plåten.
- Jäs degen under handduk i 50 min eller till dubbel storlek.
- Pensla med 1 ägg vispat med 10 ml vatten och en nypa salt.
- Sätt ugnen på 250° (över och undervärme). Efter jäsning, släng in ½ dl vatten i ugnen, ställ in plåten i mitten, sänk värmen till 210° och grädda i ca 13 minuter.
- 1 rött äpple (räcker till ca 4 korv med bröd)
- Rapsolja
- Salt
- Skär, med skalet kvar, äpplet i klyftor och kärna ur
- Skär i ca 3mm skivor och skär sen små stavar också på ca 3 mm
- Fritera i 180°C i ca 3 minuter
- Lägg på hushållspapper och svalna
- Fritera ytterligare i 180°C i ca 1 minut
- Salta lite
Kanske gillar du också:
Syrlig kalvkorv med dill och kantareller , senap och västerbottenost Next Post:
Pappas Heta Chili & Getostkorv