Picklade Senapsfrö är ett riktigt gott tillbehör som passar på dom flesta grillbrickor.
Mycket enkelt att göra och en burk picklade senapsfrö håller väldigt länge i kylen
Här smaksätter jag med en skvätt bourbon men det är valfritt.
Du behöver:
100 gram bruna och gula senapsfrön (2 påsar)
4 dl vatten
4 dl äpplecidervinäger
1,5 dl socker
2 tsk salt
En skvätt bourbon (Valfritt)
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser i en gryta.
Koka upp
Låt koka på svag värme under ca 1 timme
Låt svalna och lägg sedan i burk.
Recept: Hempa Saari
Foto: Björn Johansson
(Visited 5 406 times, 1 visits today)
Hejsan. Jag är en 50 + are som älskar mat.
Jag gillar att prova tillagning av mat samt förädla råvaror genom tex rökning , torkning samt inläggningar
Jag gillar att göra det vi äter hemma själv.
Innehåller ett recept grillad paprika så grillar jag den själv.
Frun delar matintresset så jag har ett jättebra bollplank att bolla idéer tillsammans med.
Jag jobbar med att bygga olika lösningar för event och festivaler så matlagning har blivit ett sätt att koppla av för mig.
Jag gillar när en idé väcks hos mig eller frun om att höja smaken i någon måltid genom att tillföra något rökt och hur vi diskuterar tillväga gångsätt.
Sedan smakar ju allt godare tillagat med glöd så det brukar bli första hands valet som tillagningsmetod.
Visst har man funderat över ifall man är riktigt klok när det är -20 ute och jag väljer att tända upp ?
Inspiration hämtar jag från många håll till våra måltider.
Olika kokböcker samt nätet ger ofta en grundidé som vi försöker tillaga med råvaror efter säsong