Årets julsnaps 2013
Igår var det dags att sila årets julsnaps som fått stå och gotta sig i 4 veckor.
Det har blivit lite av en tradition för mig att göra julsnaps varje år.
Kände att det var dags att förändra den något, så i år innehåller den även ganska stark chili.
Det ger ett rejält bett efteråt och förhöjer smaken.
Gillar du inte chili, så uteslut den bara. DU kommer ändå få en väl beprövad god julsnaps.
Kanske är det för sent för dig att sätta årets julsnaps nu, men kom ihåg detta recept till nästa år.
Du behöver:
- 5 dl ren sprit
- 5 stjärnanis
- 10 kardemummakärnor
- 15 kryddnejlikor
- 2 kanelstänger
- ca 20 cm apelsinskal (se till att inte få med det vita)
- 4 msk socker
- 2-4 st valfria torkade chilifrukter (jag har använt basket of fire med en styrka på ca 100.000 scovilleenheter, ganska heta med andra ord)
Gör så här:
Blanda ihop allt i en tätförsluten burk eller flaska.
Skaka om den lite varje dag.
Efter 4 veckor är det dags att sila snapsen, det gör du enklast genom ett kaffefilter.
serveras iskall
©Björn Mineur
Kanske gillar du också:
Julklappstips #17 Next Post:
Glögglazade spareribs