Denna kyckling är riktigt sticky och du bör inte vara rädd om kläderna när du käkar den.
Dock är den försvinnande god och det kan vara värt ett par kladdiga fingrar för den.
Här smaksätter vi en glaze med Black garlic och en massa annat gott.
”Black garlic är en helt vanlig vitlök som har förändrats i både smak och utseende genom en process som kallas för maillardreaktion. Den har en fyllig och söt smak med en liten underton av vitlök som lyfter din matlagning till nya höjder.” Black garlic köper du i vår butik BBQLovers Kött & Gårdsbutik
Du behöver:
- 1 hel kyckling.
- 1 dl sweet chilisås.
- 4 msk vit soja.
- 2 msk olivolja.
- 1 klyfta vitlök.
- 3 klyftor black garlic hackade.
- 2 msk rivet citronskal.
- 1 tsk citronsaft.
- 1 tsk riven ingefära.
- 1 tsk hackad koriander.
- 0,5 dl flytande honung.
- 2 salladslökar.
- 1 röd chili.
Gör så här:
- Dela kycklingen i ryggen och platta ut.
- Salta och peppra lätt.
- Gör i ordning grillen för indirekt värme och ca 150-175 grader i grillen.
- Använd gärna ett kol som ger lite smak alternativt lägg på en bit rökchunk.
- Blanda ihop alla ingredienser förutom chili och salladslök i en gryta.
- koka på svag värme till du har en tjock glaze.
- Grilla kycklingen indirekt.
- Efter ca halva tiden penslar du på glazen.
- Hacka salladslök och chili fint.
- Pensla kycklingen med glazen igen.
- Upprepa några gånger under tiden du grillar.
- När kycklingen nått en innertemperatur på ca 68-70 grader är den klar.
- Sprid ut den hackade salladslöken och chilin på kycklingen och servera.
Kanske gillar du också:
Karamelliserad Persika med Brieost Next Post:
Grillad Sallad