Kaffe! Det är något vi svenskar är extra bra på. Vi är faktiskt kända för att ha den högsta kaffekonsumtionen i världen!
Kaffe hjälper dig inte bara att bli pigg på morgonen, det kan även användas för att ge kött en extra smakdimension?
Kafferub är det hemliga vapnet för att höja dina grillningsskills till en ny nivå.
Här följer 5 olika recept på Kafferubs vi tycker är extra grymma.
Kaffe- och chilirub
- 0,5 dl finmalet kaffe
- 2 msk chilipulver
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk spiskummin
Passar till: Nötkött, men även ribs eller fläskkarré.
Kaffe- och kakaorub
- 0,5 dl finmalet kaffe
- 2 msk osötad kakao
- 1 msk brunt socker
- 1 tsk salt
- 1 tsk chipotle chilipulver
- 1 tsk spiskummin
Passar till: nöt och fläsk.
Kaffe- och rosmarinrub
- 0,5 dl finmalet kaffe
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 msk brunt socker
- 2 tsk salt
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk svartpeppar
Passar till: Lamm och Kyckling.
Kaffe- och honungrub
- 0,5 dl finmalet kaffe
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk honung
Passar till: Fläsk eller hel kyckling.
Kaffe- och cajunrub
- 0,5 dl finmalet kaffe
- 2 msk cajunkrydda
- 1 msk lökpulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Passar till: Grillad kyckling eller grönsaker som zucchini eller aubergine.
Så vad väntar du på? Det är dags att ge kaffe en chans som krydda i din bbq-rub! Våga prova och experimentera med olika kafferubs för att ge dina kötträtter en extra smakboost. Vem vet, du kanske hittar din nya favoritrub.
Kanske gillar du också:
Napolitansk Pizzadeg – 3 olika varianter Next Post:
Napolitansk Pizza – En Guide