Rökt paprikapulver kan man använda till mycket i sin matlagning.
Det är dessutom ganska enkelt att göra själv men det tar väldigt lång tid, men det är värt det.
Det kan vara enkelt att köpa färdigt i butiken, men visst är det roligare att använda sitt eget?
Dessutom kan det vara en kul present.
Här behövs inte så mycket mer än paprikor och rökflis.
I detta fallet så använde jag mig av hickory och körsbär blandat.
Se till att du använder ekologiska paprikor. Man vill inte ha något gift i.
Skär upp paprikorna i lagom bitar
Lägg i en grillform.
Jag använder Webers grönsaksform som har hål i botten. Detta för att så mycket rök som möjligt ska komma åt paprikorna.
Försök hålla så låg temperatur i smokern som möjligt, kan du så gärna ca 50 grader, men upp till 100 fungerar också, men inte mer.
Jag lät dessa röka i 1 dygn, därefter torkade jag klart dom i ugnen på 50 grader i ca 1 dygn.
När dom torkat helt så mal dom i mortel eller kaffekvarn, beroende på hur fint pulver du vill ha. Här går det att blanda med lite torkad chili också om du vill ha lite hetta i pulvret
Kanske gillar du också:
Jack & Colamarinad Next Post:
En liten presentation av vår nya gästskribent