Risotto är ett otroligt gott tillbehör till många grillrätter.
Inte minst till skaldjur.
Här gör jag en variant med trattkantareller och tryffelolja.
Här kan du med fördel använda vilket typ av svamp du vill.
Du behöver:
- 200 g Trattkantareller, hackade
- 4 msk olivolja
- 2 schalottenlökar , finhackade
- 1 vitlöksklyfta , finhackad eller finriven
- 3 dl Carnaroliris eller Arborioris
- 2 dl vitt vin
- 1 – 1 1/2 liter kycklingbuljong
- 2 dl finriven lagrad parmesanost
- salt
- svartpeppar
- Tryffelolja 2-4 msk, efter smak
Gör så här:
- Stek svampen i olivolja på hög värme tills den fått fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt lök, vitlök och ris.
- Sänk värmen och fräs ytterligare någon minut.
- Häll på vinet och låt det koka in.
- Späd sedan med varm buljong, lite i taget och låt risotton sjuda under ständig omrörning ca 20 minuter.
- Riset skall ha en liten kärna och risotton skall vara ganska blöt.
- Ta bort från plattan och rör i parmesanosten och smaka av med salt, svartpeppar och tryffelolja.
Kanske gillar du också:
Den moderna grillaren Next Post:
Fantastiska burgarrecept