Det finns vissa produkter du bara måste ha för att kunna få lyckat resultat på din grill.
Detta är saker som är ovärderliga för mig
En riktigt bra grilltång.
Här ska du definitivt inte välja något riktigt billigt från din lokala ICA-handlareeller byggvaruhus. Satsa på kvalitet. Du vill inte ha en tång som bågnar på
mitten när du ska vända en 1 kg:s köttbit. En bra tång kan kosta några hundringar men
det är definitivt värt varenda krona. Tänk på att det kan vara bra att ha både
en lång och en kort variant.
Grillborste.
Hygienen är viktig när du grillar. Du diskar oftast inte dina galler och rengör
lika grundligt som när du använt en kastrull i köket.
Satsa på en rejäl borste, gärna en trekantsborste i rejält stål.
Denna använder du på ditt galler när det är riktigt hett, så får du bort alla rester.
Stektermometer.
Glöm torra fläskfiléer och torr kyckling.
Bakom vare lyckad köttbit står en termometer. Skämt åsido. Riktigt rutinerade
och duktiga kockar kan känna på en köttbit när den är klar, men en termometer
hjälper oerhört mycket och jag vågar nästan lova perfekt resultat varje gång.
Här använder jag Webers Talande termometer och iGrill.
http://www.webergrill.se/Produkter/Tilbehör.aspx?GroupID=5953&ProductID=6439-at-SHOP4
Grillhandske.
Tro det eller ej. En grill är varm. Oerhört varm.
När du behöver rodda om lite i grillen, fylla på briketter eller kanske ta ut
termometern så är det otroligt lätt att bränna sig. En bra grillhandske hjälper
dig här. Jag kör Webers grillhandske som klara det mesta.
http://www.webergrill.se/Produkter/Tilbehör.aspx?GroupID=5952&ProductID=6669-at-SHOP4
Droppformar.
Vad ska jag med dom till tänker du?
Dom fyller faktiskt många funktioner.
För att precis som namnet säger samla upp fett dom droppar ner. Detta gör att
fettet inte börjar brinna och flamma upp och bränna köttet. Det är också ett
utmärkt sätt att kontrollera temperaturen i din kolgrill. Fyll den med vatten
och ställ mellan brikettkorgarna när du grillar indirekt, eller varför inte
fylla med öl och/eller äppeljuice för att smaksätta köttet lite extra.
Aluminiumfolie.
Grillmästarens bästa vän.
Linda in dina köttbitar när dom är färdiga och låt dom
vila en stund. Jag lovar att du kommer känna skillnaden.
Kanske gillar du också:
Chilin växer och frodas Next Post:
Coke BBQ-sås