Kycklingspett Sataystyle
Denna klassiska rätt hittar du på alla thailändska restauranger och smakar gudomligt i thailand.
Dom ska helst grillas på kolgrill, men det fungerar även utmärkt på gasolgrill.
Du behöver:
- Grillspett. (Gärna i metall)
- Kycklinglårfiléer
Marinad
- ¾ dl risvinsvinäger
- 2 msk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk pressad vitlök
- 1 tsk gul curry
- 1 tsk malen svartpeppar.
Gör så här:
Skär varje kycklingfile på längden i 6 delar.
Trä på spettan.
Lägg spetten i en stor form, och häll över marinaden
Sätt plastfolie över och låt marinera i kylen minst 6 timmar.
Sätt grillen på mediumvärme.
Ta ut spetten och torka av marinaden med papper.
Grilla över direkt värme ca 2-3 min på varje sida tills du fått fin yta
Kanske gillar du också:
Baconlindad ananas Next Post:
Kansas City Ribs
[…] TILL RECEPTET […]