Kycklingspett Sataystyle

by • augusti 9, 2013 • FågelComments (1)2567

Kycklingspett Sataystyle

Denna klassiska rätt hittar du på alla thailändska restauranger och smakar gudomligt i thailand.
Dom ska helst grillas på kolgrill, men det fungerar även utmärkt på gasolgrill.

Du behöver:

  • Grillspett. (Gärna i metall)
  • Kycklinglårfiléer

Marinad

  • ¾ dl risvinsvinäger
  • 2 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk pressad vitlök
  • 1 tsk gul curry
  • 1 tsk malen svartpeppar.

Gör så här:

Skär varje kycklingfile på längden i 6 delar.
Trä på spettan.

Lägg spetten i en stor form, och häll över marinaden
Sätt plastfolie över och låt marinera i kylen minst 6 timmar.

Sätt grillen på mediumvärme.

Ta ut spetten och torka av marinaden med papper.
Grilla över direkt värme ca 2-3 min på varje sida tills du fått fin yta

 

Satayspett

(Visited 455 times, 1 visits today)

Pin It

One Response to Kycklingspett Sataystyle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *