fbpx

Hickoryrökt makrill

by • juli 19, 2013 • Fisk & SkaldjurComments (1)8803


Hickoryrökt Makrill

Det är riktigt härligt när man varit ute och fiskat och kommer hem med några riktigt fina makriller.
Just makrill är en fet fisk som är riktigt tacksam att röka.

 

Detta behöver du:

 

  • 4 hela rensade makriller ca 300 g styck
  • 1 kvist färsk rosmarin bara bladen
  • 40 ml olivolja
  •  2 nävar hickoryflis blötlagda i öl.

 

Gör så här:

  • Skär fiskarna 3 gånger på varje sida in till benet.
  • Blanda olivolja och rosmarin och pensla fiskarna.
  • Låt marinera ca 1h
  • Lägg på rökflisen. (Det ska ryka rejält.)

Grilla indirekt på medelhög värme 5-6 minuter på varje sida.

 

(Visited 3 165 times, 1 visits today)
Pin It

One Response to Hickoryrökt makrill

  1. […]  TILL RECEPTET […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *