Skaldjur är fantastiskt gott att grilla, dessutom är det väldigt enkelt.
Vi i Happy Pit BBQ Crew bor på ”bästkusten” slänger givetvis mer än gärna skaldjur på grillen.
Du behöver:
- 10st färska burfångade havskräftor.
- 500g smör rumstempererat eller 4dl olja.
- 3 st vitlöksklyftor
- 1/2 kruka bladpersilja
- 1/2 kruka gräslök
- 1 st stjälk dill
- Salt
Gör så här:
- Lägg smöret eller oljan i en bunke
- Pressa i vitlöken
- Hacka, bladpersiljan, gräslöken och dillen fint och lägg i bunken.
- Salta efter smak.
- Blanda allt väl.
- Dela kräftorna på mitten med en vass kniv.
- Bred ut smör eller oljan på kräftorna.
- Grilla dem med skalet ner på 200-230 grader i ca 3 minuter.
Vi som är skaparna bakom Happy BBQ Pit Crew, är Mikael Nilsson och Anders Lejonbjörn. Vår grundtanke är att ha kul samtidigt som vi lagar mat. Gå gärna in och gilla vår sida på Facebook.
https://www.facebook.com/happybbqpitcrew
Kanske gillar du också:
YAMS Next Post:
Resultat BBQLovers Fototävling 2015