Friterad Pasta.
Ok, jag erkänner.
Detta är inte grillat, men jag fick friterad pasta på en tapasbuffé för en tid sedan, och det var så förbannat gott.
Friterad pasta passar som tilltugg eller tillbehör till valfri buffé eller grillrätt.
Detta görs helt enkelt på vanlig färskpasta.
Jag vill dock lyfta ett varningens finger, använd inte fylld färskpasta som tex tortelini.
Dessa har en tendens att ”poppa” som värsta nyårssmällarna:
Vanlig färskpasta fungerar bra.
I detta recept använde jag mig av färska lasagneplattor som jag skar i lagom tjocka remsor.
Du behöver:
- Färskpasta
- Olja som passar att fritera i (jag använde rapsolja)
- Salt på kvarn
Gör så här:
Värm upp oljan till ca 180 grader i din fritös eller i en gryta.
Lägg i lite av pastan.
Denna kommer då poppar upp och börja friteras.
När den börjar få lite färg plockar du upp den.
Mal salt över och låt rinna av på ett papper.
Här kan man experimentera mked lite andra kryddor tex chili också om man vill.
Slå upp ett glas champagne eller något annat gott och njut
© Björn Mineur
Kanske gillar du också:
BBQLovers nominerad till årets grillblogg Next Post:
Webers nyheter 2014