En rikigt skön slaw som passar utmärkt till low & slowkörda rätter som brisket, pulled pork och ribs.
Men även till det mesta som är grillat.
En snabb slaw där jag utgått från grundreceptet på Holy Smokes Red Slaw och förfinat något efter egen smak.
Du behöver:
- 300 g Rödkål
- 300 g vitkål
- 2 Morötter
- 1/2 Grönt äpple (välj med mycket syra, typ Granny Smith)
- 2 Gröna salladslökar
- 1 dl Rapsolja
- 0,5 dl Äppelcidervinäger
- 1 tsk Salt
- 1/2 tsk Svartpeppar
Gör så här:
- Riv vitkål, rödkål och morötterna grovt
- Skala och riv äpplet
- Finhacka salladslöken
- Blanda i en skål.
- Blanda ihop vinegretten tillsammans med salt och peppar
- Slå allt över salladen och kram i vinegretten ordentligt.
- Låt stå och dra minst 20 min och smaka sedan av med ev mer vinäger, salt och peppar.
Kanske gillar du också:
Sotade pilgrimsmusslor på ekplanka Next Post:
Timjansolja/emulsion
You must taste Black Chicken Meat, It’s delightful!