Visste ni att det fungerar utmärkt att baka på grillen?
Fördelen är att på grillen kan du komma upp i mycket högre temperaturer än i ugnen.
Detta är perfekt när du vill baka saker som kräver mycket hög värme, tex pizza, foccachia och vissa typer av bröd.
Men det går även bra att baka kakor och bröd som kräver lite lägre temperatur.
Många tänker inte på att dom har en uppsättning köksutrustning i trädgården också.
Praktiskt när man ska laga mycket på samma gång och ugnen är upptagen.
Här bakar jag en Chokladkaka, smaksatt med het chili och blåbär.
Du behöver:
- 3 dl strösocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 chilipeppar av valfri styrka (jag använde Habanero som ger rejäl hetta)
- Hela små blåbär
- 150 g smör, smält
- 2 ägg
- 1 1/2 dl hett vatten
Gör så här:
- Gör i ordning grillen för indirekt värme och ca 175-200 grader
- Blanda de torra ingredienserna.
- Hacka chilipepparn riktigt fint, plocka bort fröna
- Mixa in fettet och därefter äggen ett i sänder.
- Rör sist ner vattnet och rör väl. Slå smeten i smord och bröad form.
- Grädda ca 45-50 minuter, gärna på webers baksten.
Kanske gillar du också:
Pappas Heta Chili & Getostkorv Next Post:
Semifinalister Nordic Hot Dog Championship