Jag har ju tidigare skrivit om BBQ-Beans och vilket fantastiskt grilltillbehör det är.
Denna gången tänkte jag twista till dom ytterliggare och sätta lite whiskysmak på dem.
Här använder mig av bourbon för få lite fin smak. Innan kommentarerna haglar.
Jag VET att Jack Daniels inte är en Bourbon, men den är av bourbonkarraktär, därför känner jag att den är befogad i detta recept.
För att få till lite lönnsmak, så använder jag mig av lönnsirap, kör den tjocka varianten om ni hittar den.
Lönn och Whisky är verkligen smaker som gifter sig och lämpar sig utmärkt till BBQ.
Du behöver:
- 0,5 kg rökt brisket eller bacon
- 1 burk svarta bönor
- 1 burk kidneybönor
- 2 burkar vita bönor i tomatsås
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1grön paprika
- 4 klyftor vitlök, pressade
- 3-6 jalapenos (beroende på hur mycket hetta du vill ha)
- 5 dl av din favoritbbqsås
- 2 dl Lönnsirap
- 1 dl Jack Daniels (eller annat märke av bourbonkarraktär)
- 1 dl dijonsenap
- salt & peppar
- Hickoryflis (eller din favoritsort)
Gör så här:
- blanda ihop allting väl
- häll på vita bönor, bbqsåsen, dijonsenapen och lönnsirapen
- pressa vitlöken över dom andra ingredienserna
- Hacka paprikorna, jalapenosen och löken lägg i formen
- lägg dessa i en storaluminiumform
- häll av och skölj kidneybönorna och svarta bönorna.
- Skär upp din brisketbit i små tärningar(kör du bacon, så knaperstek dessa)
- Blöttlägg rökflisen
- Gör i ordning din grill för low & slow, indirekt grillning.
- Försök hålla ca 100-125 grader.
- Lägg på rökflisen
- Ställ folieformen på indirekt värme.
- Låt röka ca 1 h eller tills bönorna fått en fin krämig konsistens.
- Låt vila en stund och servera direkt.
Kanske gillar du också:
Bacon onion rings Next Post:
Porchetta på rotisserie