Biff rakt i glöden
Detta recept är lite speciellt, men även mycket enkelt och gott.
Många tror kanske man är galen när man vill tillaga kött rakt på glöden.
Det blir ju fullt av aska och skitigt, men jag lovar er. Det blir underbart.
Här använder du med fördel kol istället för briketter.
Du behöver:
- En lång grilltång
- 2-3 cm skivor av ryggbiff, oxfilé entrecote eller annat nötkött.
- Färskmalet salt och peppar.
salta och peppra biffarna rikligt.
Se till att du har den perfekta glöden, du vet den du brukar ha när du redan grillat färdigt.
Lägg biffarna rakt på kolen.
Gör så här:
Plocka upp lite kol med grilltången och lägg ovanpå biffarna.
Nu är det bara att vänta.
Låt ligga:
- 5 minuter för rare
- 10 minuter för medium-rare
- 13 minuter för medium
- 15 minuter för medium-well
Ett spännande grillsätt. Många kommer nog höja på ögonbrynen när du grillar på detta vis.
Receptet hittade jag i en av Ted Readers böcker.
Ted är en av mina stora förebilder och gör mycket konstiga och speciella saker på grillen
Kanske gillar du också:
Pulled Pork på Riktigt Next Post:
Plankgrillade Whiskypäron
[…] TILL RECEPTET […]