Beef Jerky
Beef Jerky har ni säkert sett i välsorterade affärer.
Det är i grund och botten torkat nötkött, kryddat och ofta rökt.
Detta är ett riktigt gott och nyttigt snacks, som passar finfint till ölen.
I detta recept använder jag mig av min stora rök, eftersom jag gillar att göra en stor batch av dessa när jag ändå är igång.
Du behöver:
- Lövbiff
- 1 dl Worcestershiresås
- 1 dl japansk soja
- 0,5 dl farinsocker
- 4 vitlöksklyftor
- 2 tsk nymalen svartpeppar
- 2 tsk malen chili
- 1 tsk lökpulver
- äppelflis
Gör så här:
- Blanda ihop marinaden.
- Skär lövbiffen i bitar.
- Platta ut dessa med en köttklubba eller banka med en kastrull.
- Lägg i marinad och köt i en plastpåse och lägg i kylen över natten.
- Gör i ordning din smoker för ca 6 h rökning på låg värme.
- Du bör går riktigt lågt här, ca 70 grader vilket ibland kan vara svårt att hålla.
- Ett tips här är att använda snakemetoden, som gör att du kan hålla väldigt låg temperatur.
- Fortsätt att på så låg temperatur som möjligt i 6 h.
- Nu bör köttet vara ganska hårt och torkat.
- Låt svalna och förvara i tätförsluten burk.
Kanske gillar du också:
Fylld kotlettrad Next Post:
Reverse Sear – Ger dig den perfekta köttbiten
[…] TILL RECEPTET […]