Beef Jerky

by • • Apetizers, Kött, Low & SlowComments (1)13345


Beef Jerky

Beef Jerky har ni säkert sett i välsorterade affärer.
Det är i grund och botten torkat nötkött, kryddat och ofta rökt.
Detta är ett riktigt gott och nyttigt snacks, som passar finfint till ölen.

I detta recept använder jag mig av min stora rök, eftersom jag gillar att göra en stor batch av dessa när jag ändå är igång.

 

Du behöver:

  • Lövbiff
  • 1 dl Worcestershiresås
  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl farinsocker
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 tsk malen chili
  • 1 tsk lökpulver
  • äppelflis

Gör så här:

  • Blanda ihop marinaden.
  • Skär lövbiffen i bitar.
  • Platta ut dessa med en köttklubba eller banka med en kastrull.
  • Lägg i marinad och köt i en plastpåse och lägg i kylen över natten.
  • Gör i ordning din smoker för ca 6 h rökning på låg värme.
  • Du bör går riktigt lågt här, ca 70 grader vilket ibland kan vara svårt att hålla.
  • Ett tips här är att använda snakemetoden, som gör att du kan hålla väldigt låg temperatur.
  • Fortsätt att på så låg temperatur som möjligt i 6 h.
  • Nu bör köttet vara ganska hårt och torkat.
  • Låt svalna och förvara i tätförsluten burk.

 

 

(Visited 7 044 times, 6 visits today)

Pin It

One Response to Beef Jerky

  1. Beef Jerky skriver:

    […]  TILL RECEPTET […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *