Hej alla BBQ Lovers nu är det dags för ett brikettest av Träkolsbriketter.
Vilken brikett är egentligen bäst på marknaden?
Svaret hittar ni i denna artikel.
Briketter är för det mesta en restprodukt när man tillverkar Kol.
Man tar koldammet och pressar ihop detta med ett bindemedel, briketterna i detta test har alla ett naturligt bindemedel t.ex. Majsmjöl eller potatismjöl, alla utom Greek Fire som inte är tillverkad utav aska utan det är tillverkad utav sågspån från lövträd, sedan pressas sågspånen samman under tryck och sedan går det in i ugnar för att förkolnas.
Vårt mål med detta test var att ta reda på hur långt ett bestämt antal briketter håller på 110-120 grader i en vanlig weber 57:a.
När briketten tappar mer än 10grader och börjar dala har vi stannat klockan.
Vi har alltså försök anpassa testet så nära er grillning som möjligt.
Vi presenterar hur länge och hur mycket brinntiden kostar.
Priserna är standardpriser i butiken vid tillfället vi köpte dem.
Testet gick till så att vi vägde upp 1kg av varje brikett och lade det i en hög i vår weber 57:a för att sedan tände vi upp dem med en Looftlighter på en punkt på högen, sedan kontrollerade vi temperaturen vid gallret på motsatt sida av glöden med en kalibrerad termometer.
Biltemas Träkolbrikett ÖoB Träkolsbriketter Greek Fire lövträdbrikett Weber Träkolsbrikett Willys Träkolsbrikett ICA Träkolsbrikett .
Kanske gillar du också:
Nordic Smokes Beef Ribs Next Post:
BBQlovers Burgarskola
Så himla bra utfört test! TACK!
Intressant.!! Och kanske lite oväntat resultat…