fbpx

Arvet efter Elvis

by • • ÖvrigtComments (0)4935

 

Elvis och Las Vegas går hand i hand som jordnötssmör och banan (vilket passande nog var en av Elvis favoritmackor – ibland även med bacon på). The King of Rock ’n’ Roll är synonym med Sin City, den stad som huserade hans 636 konsekutiva liveshower, men Presleys storhet hade inte bara med sång och dans att göra.

 

 

Elvis status som The King kan sägas ligga bakom det Las Vegas som vi idag alla älskar. Vissa säger till och med att om inte Elvis hade haft så många uppträdanden där så hade staden inte kommit i närheten av att vara så populär som den är idag. Staden började blomstra en kort tid efter det att Elvis kom till dit år 1969. Män åkte dit för att spela hasardspel (på den tiden fanns inte onlinebetting så man kunde inte logga in på SverigeAutomaten när man ville), och kvinnor åkte dit för att se Elvis. Alla var glada.

 

Elvis lade ner hela sin själ i Las Vegas, och staden gav tillbaka till honom genom att exempelvis skapa nya och utsökta maträtter som Elvis definitivt hade gillat. Detta är en anledning till varför maten i Las Vegas är så exceptionell – om du lagar mat för The King så är det bäst att du är bra på att laga mat. Och även om Elvis lämnade oss år 1977 så är hans närvaro och kanske till och med hans ande fortfarande där.

 

welcome-to-las-vegas-1086412_960_720

 

För att verkligen komma in i Elvis-känslan när du är i Las Vegas kan du besöka en Elvis Presley-inspirerad grillkväll. Klä upp dig i en vit overall och cape, eller kanske en svart läderdress (precis som Elvis gjorde i hans comeback-special från 1968), sätt på dig en kolsvart peruk – utan att glömma de imponerande och unika polisongerna – och ett par pilotbrillor så har du looken fixad. När det kommer till mat hade Elvis en ganska speciell smak, exempelvis i form av ovan nämnda jordnötssmör- och bananmacka. Du kan även hitta grillad bolognese, Elvis favorit-cheeseburgare (hamburgare, ost, bacon, jordnötssmör, lök, svamp, ketchup, senap, bostongurka, majonnäs, sallad och tomat!) och tomatfritters med Worcestershire-sås. Visste du att Elvis också gillade pizza? Och visste du att hans favorit var grillen på den välkända (och möjligtvis äldsta) restaurangen i Memphis vid namn Coletta’s (grillat fläsk, tomatbaserad grillsås, vinäger, Worcestershire-sås och kryddnejlika)? Det var det. Och det låter utsökt.

Elvis föddes och växte upp i Tupelo, Mississippi (han flyttade till Memphis när han var 13 år) och var speciellt förtjust i maten från den amerikanska södern – de goda nyheterna är att denna mat kan du göra själv när du har en grillkväll, vilket innebär att din Elvis-temakväll inte bara behöver innehålla allt det som en grillkväll brukar innehålla när det kommer till maträtterna. Du kan äta sådant som friterade gurkor – varma, salta och krispiga – och den kända pulled pork-mackan i hela sin saftiga prakt tillsammans med en kryddig grillsås. Kasta in det strimlade köttet i ett bröd och toppa det med coleslaw så har du en maträtt som passar en kung!

 

Elvis har kanske lämnat byggnaden, men hans arv lever vidare, viva Las Vegas!

 

 

(Visited 1 477 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *