Robins laxburgare med vit- och grönmögelost

by • juli 21, 2015 • Fisk & Skaldjur, Nyår, ReceptComments (0)2246


Hej! Mitt namn är Robin Linghage

Jag är en glad kille i mina bästa år.
År 2015 fick jag möjligheten att medverka i Grillmästarna på TV4.
I sofforna där hemma fångade jag folks hjärtan och nätet gick varmt med nätmobbning.
Juryn gjorde ett stort misstag som röstade ut mig i programmet för jag skulle varit kvar till finalen.
Utmaningen var en kreativ sådan och jag levererade lite av varje från skafferiet.
Plötsligt när jag kom hem med resväskan så fick jag vara med i sista avsnittet med Filip Och Fredrik i Breaking News på kanal 5. Efter programmet har jag haft fullt upp med grilljobb och snart åker jag till Stockholm för en ny inspelning på TV3 med ett program som sänds i höst
Här följer mitt recept på laxburgare med vit- och grönmögelost.
Ett recept där nästan samtliga råvaror är grillade.

Du behöver:

  • 4 st laxfiléer á 130 gram
  • 3 lime i skivor
  • 2 rödlökar
  • 6 dl romsås (färdig)
  • Salladsblad
  • 4 vaxbönor
  • 6 st körsbärstomater
  • Dill
  • Gröna ärtskott 50 gram
  • Bavaria blu
  • Ljust surdegsbröd

Gör så här:

  • Salta och peppra laxen.
  • Grilla laxfiléerna på bägge sidorna.
  • Grilla limeskivorna.
  • Skär osten i tunna skivor och grilla den på låg temperatur.
  • Grilla rödlök och tomat lite lätt och blanda i ärtskott, sallad och dill.
  • Dela brödet i skivor och grilla på båda sidorna.
  • Lägg ihop allt till en hamburgare och häll på romsåsen.
  • Servera

Robin Grillmästarna TV4

(Visited 330 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *