Här kommer ett riktigt trevligt och lite annorlunda medlemsrecept från Joachim Holst.
Nämligen King Crab Noodles
Du behöver:
4-6 ben från Kamchatka King Crab/Kungskrabba
3 msk Hoisinsås
1 tsk BBQ sauce (Hickorysmak)
1 msk Svartpeppar
1 hackad rödchili
1 paket äggnudlar
1 skvätt sesamolja
1 paket vårlök
1 knippe färsk koriander
1 kvarts vitkål
1 vitlök
1 msk ingefära
Gör så här krabba:
- Starta grillen
- Blanda i Hoisinsås, svartpeppar och röd chili i en skål
- Dela krabb-benen och i varje led med en kniv, klipp sedan upp dem på längden och exponera köttet, lägg i en skål.
- Krabbans kropp, den stora delen av benen, delas i två delar, där finns det gott om kött, lägg i samma skål
- Rör runt försiktigt med händerna så att alla delar av krabban får ta smak
- Låt vila i kylen 30 minuter.
Gör så här Cole Slaw:
- Skär vitkål i tunna skivor och lägg i stekpanna (på grill eller spis)
- Blanda med vitlök och ingefära
- Låt gå tills det har blivit lagom bränt
Gör så här nudlar:
- Koka upp vatten och lägg i nudlar, häll av vattnet när de är färdiga
- Låt nudlarna ligga kvar i kastrullen, blanda i en skvätt sesamolja och rör om
Gör så här grillning:
- Lägg gallret direkt på glöden, eller så nära som möjligt, då du vill ha glöden direkt vid/på krabban för att få bra yta direkt
- Ta ut krabb-delarna från kylen och lägg på gallret
- Vänd försiktigt efter ca 45 sekunder, några omgångar på varje sida, tills det har blivit snygg färg på dem
- Lägg upp i skål och ta bort till servering
Gör så här servering
- Ta fram en stor tallrik eller fat
- Häll upp nudlarna, toppa med Cole Slaw
- Lägg krabb-delarna runt om och klorna i mitten
- Avsluta med vårlök och koriander
- Ta bild och lägg ut på Facebook, BBQlovers och Instagram
Kanske gillar du också:
Nyår på grillen Next Post:
#Åretsgrillbild2016