Seabream eller Guldsparid som den heter på svenska är en fantastisk grillfisk.
Lagom fet och blir trevlig med krispigt skinn.
Här gör jag en jamaicansk jerkpasta baserad på rom och kryddor som passar fantastiskt till denna typ av fisk
Du behöver
- 4 Lagom stora Seabreams
- Juice från 2 apelsiner
- Juice från 2 citroner
- Juice från 1 lime
- 2 chilifrukter (använd någon sort som du gillar hettan i)
- 4 Salladslökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 Schalottenlökar
- 1 en bit ingefära
- Några kvistar Koriander
- Några kvistar timjan
- 1½ tsk flingsalt
- 2 tsk rörsocker
- ½ tsk kryddpeppar
- ½ tsk nymalen svartpeppar
- ½ tsk mald kanel
- 1 tsk Soja
- 1 msk Worcestershiresås
- 2 msk rapsolja
- 3 msk mörk rom
Gör så här:
- Rensa och fjälla fisken (Eller be dom göra det i butiken)
- Pressa saften från apelsinerna, citronerna och limen i en skål
- Riv skalet från en halv citron, lime och apelsin i skålen
- Hacka chili, salladslök, vitlök, schalottenlök, ingefära, koriander och timjan fint
- Blanda alla ingredienser utom rapsolja, fruktjuicen och rom i en mixer
- Börja mixa och häll försiktigt i fruktjuicen tills det börja bli en pasta.
- Fortsätt att mixa och häll i rapsoljan lite i taget.
- Till sist häll på romen
- Mixa tills du har en lagom tjock pasta. den ska vara trögflytande och inte helt fast.
- Låt den stå i kylen minst en timme
- Ju längre den står, desto mer smak får du fram
- Under tiden fjällar du och rensar fisken
- Skölj under vatten och torka sedan både på insida och utsida
- Skär 4 diagonala snitt i fisken på varje sida
- Lägg Seabreamen i en keramikform
- Häll pastan över fisken och se till att den kommer in i skårorna du gjorde.
- Låt stå i kylen ca 1h
- Gör i ordning grillen för hög direkt värme
- Smörj in gallret ordentligt så att fisken inte fastar, alternativt använd fiskhalster.
- Grilla i 6-8 minuter per sida
- Servera med valfria tillbehör
Kanske gillar du också:
Smokey Salsa verde Next Post:
Äpple och currysås