Det kan inte sägas för ofta.
Vi äter för lite fisk och det grillas definitivt för lite fisk och skaldjur.
Seabream passar otroligt bra att grilla. Det är en fet fisk med härlig smak.
Denna serveras ofta hel på restauranger runt medelhavet och är verkligen en delikatess.
Du hittar den i välsorterade fiskdiskar.
Här kan det vara på sin plats med ett fiskhalster
Du behöver:
- Seabream (räkna en per person)
- Flingsaltsalt
- 2 chilifrukter av valfri styrka (Jag använde hungarian black, som är förhållandevis mild)
- Slätbladig persilja
- 2 ekologiska citroner
- Fänkålsfrön
- Några kvistar av rosmarin
- Olivolja
- Börja med att rensa fisken och fjälla den (Känner du dig osäker, be fiskhandlaren göra det till dig)
- Hacka chilin fint (ta bort kärnorna)
- Lägg i lite fänkålsfrön
- Rivskalet av en citron
- Ta två rejäla nypor gourmetsalt och lägg allt i en mortel
- Mortla
- Hacka bladpersilja och lägg i morteln
- Ta ytterliggare två rejäla nypor salt och mortla allt till en pasta
- Skölja av fiskarna i kallt vatten både invändigt och utvändigt.
- Skär skåror i köttet till fisken och salta lite.
- Gnid sedan in pastan.
- Se till att det kommer ner ordentligt i skårorna
- Gnid insidan lite med pastan också.
- Lägg i några kvistar rosmarin
- Skiva citronen och tryck in fisken
- Gör i ordning grillen för direktvärme och mycket hett.
- Lägg fisken i halster (du behöver inte, men den fastnar mycket lätt på gallret.)
- Ringla över lite olivolja och grilla direkt på båda sidor några minuter tills du fått krispigt skinn.
- Servera fisken hel med en somrig sallad eller valfria tillbehör
Kanske gillar du också:
Plankgrillad Pommes Jackson Next Post:
Stenad Burgare