Detta är perfekt om du har tomater hemma som börjar bli lite tråkiga.
Egna soltorkade tomater har jag gjort många gånger innan.
Men att röka dom hade jag inte provat tidigare, så bestämde mig för att göra ett test.
Detta test föll mycket väl ut så delar med mig till er.
Passade på att slänga med några chili jag hade också.
Du behöver:
- Tomater (ganska många eftersom dom krymper rätt bra)
- Rökflis av äpple eller körsbär
- Färsk timjan
- Färsk rosmarin
- Valfri Chili
- några vitlöksklyftor
- Kallpressad rapsolja av fin kvalité (fungerar utmärkt med en bra olivolja med)
Gör så här:
- Blötlägg dina rökflis eller chunks
- Starta din smoker och sträva efter låg temperatur, inte mer än 100 grader.
- Dela tomaterna och lägg dom i en grillform (dom med hål i)
- Lägg snittytan uppåt
- Släng på rökflisen och lägg på tomaterna.
- Nu är det bara att vänta, detta tog ca 12h för mig
- Efter halva tiden så stick i tomaterna med en gaffel, så släpper dom lite vätska
- När dom är helt torra, så är dom klara.
- Låt svalna
- Dela några vitlöksklyftor på mitten
- bryt av några kvistar timjan och rosmarin
- Hacka chilin i små bitar
- Lägg i dessa i en burk tillsammans med tomaterna
- Häll på rapsolja.
- Ställ i kylen
Låt dessa stå några veckor för att kunna dra åt sig oljan.
Använd i sallader eller till vad du vill
Kanske gillar du också:
Schweinshaxe på 3 dygn Next Post:
Kotlettrack med krispig svål