Lakrits har blivit väldigt poppis på senare tid och är en ingrediens som funkar mycket bra i hop med grillat.
Här gör vi en fin T-bone stek som får serveras med ett lakritskryddsmör som passar utmärkt till just nöt.
Du behöver:
- T-bone Steak eller annat nötkött
- Salt
- Peppar
Lakritskryddsmör
- 120 g mjukt smör
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1/2 finhackad röd chili
- 1 msk finhackad dill
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1,5 tsk lakritspulver
Gör så här:
- Ställ fram smöret så det bli rumsvarmt
- Blanda ihop alla ingredienserna med smöret
- Rulla ihop i plastfolie till en jämn korv och lägg i frysen
- Innan servering så skär upp i tunna skivor.
- Gör i ordning din grill för 50/50 metoden och ganska hög värme
- Ta fram köttet så det blir rumstempererat
- Salta på båda sidor.
- Låt T-benet gå på indirekt värme tills det nått 45 grader i innertemperatur.
- Plocka av och låt vila ca 20 minuter i folie eller slaktarpapper
- Under tiden, se till att du får upp riktigt hög värme i grillen
- Grilla över direkt värme en liten stund per sida till önskad tillagningsgrad.
- Använd termometer för att få din bit som du vill ha den.
- Rare 52-54˚ C
- Medium rare- medium 55-60˚ C
- Medium–medium välstekt 58–63˚ C
- Kör du över dessa temperaturer så kan du ringa och beställa pizza istället, för då är köttet förstört.
- Peppra
- Skiva upp och lägg över smöret.
Kanske gillar du också:
Chicken Cheese Burger Next Post:
Pimento Dip