En mustig gryta på hösten är alltid rätt.
Här är en riktigt mustig gryta med rödvis som bas
Här röker vi vildsvinsköttet kort innan det får går i grytan.
Du behöver:
- 1 kg marinerat vildsvinskött
- 0,5 dl olivolja
- 4 morötter
- 2 gula lökar
- 1-2 paprikor grovt hackade
- 3 stjälkar bladselleri
- 4 klyftor vitlök
- 2 små chilifrukter
- 2 dl av marinad
- 1 dl torkad karljohansvamp eller ca 1-2 st färska svampar
- 6 dl rött vin
- 0,5 tsk kakaopulver
- 2 vegetariska buljongtärningar
- 3 enbär
- 1 uns riven muskot
- 2 msk tomatpuré
- salt och svartpeppar
Till marinaden:
- 6 klyftor vitlök
- 1 gul lök
- 0,5 tsk muskotnöt
- 12 enbär
- 1 tsk kanel eller en hel kanelstång
- 3 morötter
- 5 svartpepparkorn
- 1 flaska rött vin
- 2 lagerblad
- 2 kvistar rosmarin
- 2 tunna skivor av citronskal
Gör så här:
- Skär bort senor och fett och dela köttet i lagom stora bitar.
- Skiva vitlöken och morötterna och lägg dem i ett kärl tillsammans med köttet.
- Stöt enbär och pepparkorn i en mortel. Riv en gnutta muskot och tillsätt den tillsammans med kanelen i kärlet, var noga med att inte ha i för mycket muskot.
- Häll på vinet och rör om. Tillsätt lagerbladen, rosmarinen och citronskalet.
- Låt marinaden stå i ungefär 1 dygn.
- Starta din grill eller smoker och gör i ordning för indirekt grilling och riktigt låg värme. (Ca 80-100 grader)
- Rök köttet lätt i ca 45 minuter till 1 h.
- Hetta upp oljan i grytan och lägg ner grytbitarna. Bryn grytbitarna lätt.
- Hacka och skär grönsakerna i stora bitar.
- Slå på lite av marinaden och dess innehåll på de brynta grytbitarna och tillsätt de hackade grönsakerna.
- Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra under lock i ca en timme eller tills köttet känns mört.
- Severa med snöpotatis ( pressad potatis)
Kanske gillar du också:
Sötpotatis Pommes med Tryffelmajo Next Post:
Chili Cheese Panerade i Ostbågskross